Neden Maçta Test Verilmiyor?

IPTV Sistemleri, hem sizin hem de server sahibinin gizliliği üzerine kurulmaktadır.

Öncelik olarak, IPTV yayınlarının güvenliği sebebi ile maç saatlerinde test verilmemektedir. Maç yayınları esnasında yayıncı kuruluş tarafından ekrana şifre gönderilmektedir. Bu şifre ile yayıncı kuruluş illegal yayını tespit edebilmektedir. Bu sebeple, şifrenin herkese açık şekilde yayınlanmaması için maç saatinde test verilmemektedir.

İkinci olarak, bir çok kötü niyetli kişiler, satın almayacağı halde, maçı izleyebilmek için maç saatinde test yayını istemektedirler. Maç saatinde binlerce test talebi gelmektedir. Bunların %99’u satın almayacak, maçı bedava izlemeye çalışanlardır. Her biri için harcanan zaman ortalama en az 2 dakikadır. Maç saatinde bu şekilde kötü niyetlli binlerce kişiye test vermek, mevcut müşterilere ayıracağımız zamandan çalmaktadır. Gerçekten satın alacak olan kişi maç saatinde de test etmek istiyorsa, en düşük süreli uygun fiyata olan paketten satın alır ve dilediğince test eder. Yılların verdiği tecrübeye dayanarak, kimin gerçekten test istediğini, kimin maçı bedava izlemeye çalıştığını daha ilk cümlenizde anlıyoruz, emin olun 🙂

Son olarak, örneğin bir IPTV server kapasitesi 100 kişilik diyelim ki, mevcut müşteri sayımız da buna karşılık 80 kişi. Yani 20 kişilik yerimiz var server’da. Tutup da maç saatinde 1000 kişiye test vererek mevcut müşterilerimizin yayını riske atmayız.

Şimdi gelelim esas konuya;

Bu yazdıklarım bu işi gerçekten düzgün yapanlar için geçerli. Bu işi bilmeyen, sistemden anlamayan, sistemi yanlış kurgulayan, sağdan soldan bayilik alıp satan, birkaç ay ucuza paket satın 3. aydan sonra kapatıp kaçanlar için geçerli değil. Çünkü onlar için bugün cebe attıkları 300 Lira önemli sadece. Yayın riske girmiş, server dolmuş, kapanmış, umurlarında olmaz. İşte böyle kişiler maç saatinde test verir, 500 Liraya 1 yıllık paket de satar. Her şey beklenir onlardan, çünkü süreklilik kaygıları yoktur. O an alabildikleri para önemlidir. Sizin 3 gün sonra mağdur olmanız zerre kadar umurlarında değildir.

Bu sebeple;
Maç saatinde test verenlerden kaçın, kaçın, kaçın… Ya da 3 gün sonra gelin bize ağlayın.

Saygılarımızla…

Bu İşleme İzin Vermiyoruz!