IPTV Kullananlar Tespit Edilebilir Mi?

İnternet üzerinden televizyon yayını izlemenin popüler hale gelmesiyle birlikte, IPTV (Internet Protocol Television) kullanımı da artmaktadır. Ancak, birçok kişi İPTV kullanmanın yasal olup olmadığını ve kullanıcıların tespit edilip edilemeyeceğini merak etmektedir.

IPTV Nedir?

IPTV, internet protokolü üzerinden televizyon içeriği izlemeyi sağlayan bir teknolojidir. Geleneksel televizyon yayınlarının aksine, İPTV internet bağlantısı gerektirir ve yayınlar internet üzerinden aktarılır. Bu nedenle, İPTV kullanıcıları internete bağlı bir cihaz aracılığıyla televizyon yayınlarını izleyebilirler.

IPTV Kullananlar Tespit Edilebilir Mi?

Bu, ucu çok açık bir soru. Örneğin; Selçuk Spor, İnat TV ya da Twitter‘da bir hesabın yaptığı ücretsiz adı altında verilen yayını izliyorsanız anında tespit ediliyorsunuz. Çünkü, bu uygulamaların asıl amacı, yayınlarına reklam almak olduğu için, müşterileri siz değilsiniz, gelirlerini bahis sitelerinden kazanıyorlar bu yüzden de sizi gizlemek gibi bir dertleri yok. İnternet servis sağlayıcınız log kayıtlarınıza bakarak nerede hangi yayını izlediğinizi kolaylıkla görebiliyorlar. Ayrıca, bu ücretsiz yayınların sunucuları herkese açık şekilde yayınlandığı için, siber suçlar tarafından kaynağı görüntülenebilmekte ve izleyen kişilerin IP adresleri tespit edilebilmektedir. Bu şekilde IP adresleri tespit edilip savcılıktan soruşturma yazısı iletilen bir çok kişi var.

Ancak, bizler gibi, işi sadece IPTV yayını sağlamak olan firmaların server lokasyonları offshore yani anonimdir. Ayrıca herkese açık yayın yapmayız. Herhangi bir internet tarayıcısından izleme imkanı sunmayız, bu sayede internet tarayıcınızın çerezleri ve cache bölümünü kullanmayız. Uygulamalar ve programlar üzerinden anonim olarak izleme yaparsınız. Bizim server bilgisayarlarımız dünyanın farklı lokasyonlarında offshore olarak çalışmaktadır. Bu sebeple de Türkiye’den log erişimi mümkün olmamaktadır.

Yani kısaca; Ücretsiz adı altında yayın kullanıyorsanız her an soruşturmaya dahil olup ceza almanız an meselesidir. Ancak bizim gibi offshore IPTV sağlayıcılarından paket kullanıyorsanız tespit edilmeniz veya ceza almanız mümkün değildir.

Saygılarımızla.

2 comments

comments user
Enes

İnat TV kullanan komşumuza mahkeme kağıdı gelmişti, 5 yıldır Totem IPTV kullanıyorum, beni tespit edemiyorlar 🙂

comments user
Oğuz

Gerek verilen hizmetin kalitesi, gerek teknik desteğinin cok hizli ve başarılı olması, üzerine bir de sürekli bilgilendirici yayınlarıyla bu platformu emsallerine karşı lider marka olarak görüyorum…

Bu İşleme İzin Vermiyoruz!