Kablo Candır!

Merhabalar,

Bu yazımızda IPTV’de kanalları sorunsuz bir şekilde izlemek için sizlere aşağıda vereceğimiz püf noktalarına dikkat ettiğinizde daha sağlıklı bir film, dizi, maç keyfi sunacaktır.

Başka bir yazımızda ne demiştik? IPTV’nin canı internettir. İnternetiniz ne kadar stabil çalışırsa o kadar sorunsuz kullanırsınız.

Ücretsiz adı altında kullanıdırılan, arka planda bilgilerinizin devlet tarafından görülebildiği Selçuk Spor, İnat TV gibi platformlar haricinde, bizlerden ücretli olarak aldığınız IPTV’lerin server’ları anonim olması ve bilgilerinizin gizli kalması için yurt dışında offshore bölgelerde bulunmaktadır. Bu sebeple, standart hız testiniz 100 Mbps gösterirken, yurt dışında bir lokasyona yaptığınız hız testiniz 10 Mbps olabiliyor.

Bu gibi internet problemleriniz en aza indirmek için her zaman kablolu internet kullanınız. Bu ne demek?

Kablosuz bağlantılar internet hızınızı iletirken ortalama %50 oranında düşüş yaşarlar. Hem hızınız düşer hem de milisaniyelik kopmalar yaşarsınız. Çünkü, her cihazın kablosuz özelliği farklı frekansta çalışmaktadır. Modeme bağlı olan iPhone 14 telefonunuz 50 Mbps hız alabiliyorken, aynı modeme bağlı 2022 model Samsung televizyonunuz kablosuz olarak 20 Mbps alabilir ve milisaniyelik kopmalar yaşayabilir. Bu örnekte olduğu gibi, bir kablosuz bağlantı demek, hem hız düşüşü hem de anlık kopmalar demektir. Bu anlık kopmaları internette gezerken veya YouTube’tan video izlerken anlamazsınız. Çünkü YouTube’taki bir video’nun sonu bellidir ve YouTube bu video’yu siz izlerken ön belleğe alıp oradan gösterir. Ama canlı yayında sonsuz bir akış vardır, 1 saniye sonrası bile belli değildir, bu yüzden ön bellek ile çalışmaz. Ön bellek olmadığı için de milisaniyelik bir bağlantı yavaşlamaları bile canlı yayınları etkiler!

Bu gibi durumların önüne geçmek için her zaman kablolu bağlantı kullanın. Kullandığınız cihaz ile modem arasında, ethernet kablosu adı verilen kablolardan kullanın. CAT5 veya CAT6 ethernet kablosu kullanabilirsiniz. Bu sayede, kablolu bağlı cihazınız, kablosuz bağlantıya göre daha hızlı çalışacaktır.

Bu Yüzden, Kablo Candır!

Bu İşleme İzin Vermiyoruz!